Դեղձի օգտակար հատկությունները
🍑Դեղձը ոչ միայն համեղ, այլև օգտակար հատկություններով և վիտամիններով հարուստ միրգ է, որը առաջին անգամ մշակվել է Չինաստանում։ Այն պարունակում է վիտամին E, C, PP, K, B խմբի վիտամիններ, օրգանական թթուներ, կալիում, երկաթ, ցինկ, ֆոսֆոր, մանգան, մագնիում, սելեն և այլն։
🍑 Օգտակար հատկությունները՝🍑
🍑Բարենպաստ ազդեցություն է թողնում սրտանոթային համակարգի վրա, օգտակար է արթրիտի, սակավարյունության և այլ հիվանդությունների դեպքում։
🍑Նպաստում է օրգանիզմից խարանների ու թունավոր նյութերի դուրսբերմանը։
🍑Լավացնում է մարսողական համակարգի աշխատանքը, օգնում է վերացնել այրոցը, փորկապությունը, ճնշում են ստամոքսաղիքային տրակտում ընթացող թարախային պրոցեսները։
🍑Ձգում է, սնում և փափկեցնում մաշկը, նպաստում կնճիռների հարթվելուն, լավացնում է մաշկի գույնը։
🍑100 գր դեղձի կալորիականությունը 40 կկալ է։
🍑❌Հակացուցումները
Հակացուցված է ալերգիայի և շաքարային դիաբետի դեպքում։
___________________________________________________
#դեղձ #օգտակարհատկություներ #հակացուցումներ #առողջբլոգ #ալերգիա #շաքարայինդիաբետ #aroxjblog #peach