Ինչպես ճիշտ սնվել տիպ 2 շաքարային դիաբետի դեպքում
Շաքարայի դիաբետ ունցող մարդկանց համար շատ կարևոր է՝ ռացիոնալ սնունդը և կանոնավոր ֆիզիկական ծանրաբեռնվածությունը, որոնք նպաստում են ածխաջրատային և ճարպային փոխանակության լավացմանը:
2րդ տիպի շաքարային դիաբետ և ճարպակալում
ունեցող անձանց խորհուրդ է տրվում՝
ունեցող անձանց խորհուրդ է տրվում՝
ՀՆԱՐԱՎՈՐԻՆՍ ՉՕԳՏԱԳՈՐԾԵԼ՝
-արևածաղիկ
-մեղր,մուրաբա, տորթեր, շերտավոր խմորեղեն
-շոկոլադ, պաղպաղակ, քաղցր մրգային և գազավորված ըմպելիքներ
-մայոնեզ, մարգարին, պատրաստի սոուզներ
-բարձր յուղայունություն ունեցող կաթ, պանիր, սերուցք
-յուղոտ երշիկներ, յուղոտ մսամթերք, ինչպես նաև զերծ մնալ արագ սննդի կետերում առաջարկվող բարձր յուղայնությամբ սննդից
-ձկան և տավարի պահածոներ
-ալկոհոլ
ՉԱՓԱՎՈՐ ՔԱՆԱԿՈՒԹՅԱՄԲ ԿԱՐԵԼԻ Է ՕԳՏԱԳՈՐԾԵԼ՝
-միջին յուղայնությամբ կաթնամթերք՝ կաթ, պանիր, հավկիթ
-ցորենի հաց
-ձավարեղեն, կոշտ ցորենից պատրաստված մակարոնեղեն,
-կարտոֆիլ, հատիկավոր լոբի, եգիպտացորեն, մրգեր
–անյուղ միս, ձուկ, հավի միս, հնդկահավի միս՝ առանց կաշվի
ԱՆՍԱՀՄԱՆԱՓԱԿ ՔԱՆԱԿՈՒԹՅԱՄԲ ԿԱՐԵԼԻ Է ՕԳՏԱԳՈՐԾԵԼ՝
-ցորենի հաց
-ձավարեղեն, կոշտ ցորենից պատրաստված մակարոնեղեն,
-կարտոֆիլ, հատիկավոր լոբի, եգիպտացորեն, մրգեր
–անյուղ միս, ձուկ, հավի միս, հնդկահավի միս՝ առանց կաշվի
ԱՆՍԱՀՄԱՆԱՓԱԿ ՔԱՆԱԿՈՒԹՅԱՄԲ ԿԱՐԵԼԻ Է ՕԳՏԱԳՈՐԾԵԼ՝
-Հազարի տերևներ
-թարմ կանաչեղեն
-կաղամբ, դդմիկ
-սմբուկ,բազուկ,
-գազար, կանաչ լոբի,
-բոլոր տեսակի թեյերը
-ֆիլտրված ջուր
-թարմ կանաչեղեն
-կաղամբ, դդմիկ
-սմբուկ,բազուկ,
-գազար, կանաչ լոբի,
-բոլոր տեսակի թեյերը
-ֆիլտրված ջուր
Ապրեք Առողջ…
Պատրաստեց՝ Լ.Բ.