Friday, April 19, 2024
ՀիվանդություններՆորություններԱռողջ ապրելակերպ

Ինչպես ճիշտ սնվել տիպ 2 շաքարային դիաբետի դեպքում

Շաքարայի դիաբետ ունցող մարդկանց  համար շատ կարևոր է՝  ռացիոնալ սնունդը և կանոնավոր ֆիզիկական ծանրաբեռնվածությունը, որոնք նպաստում  են ածխաջրատային և ճարպային փոխանակության լավացմանը:

 դ տիպի շաքարային դիաբետ և ճարպակալում
ունեցող անձանց խորհուրդ է տրվում՝

ՀՆԱՐԱՎՈՐԻՆՍ  ՉՕԳՏԱԳՈՐԾԵԼ՝


-արևածաղիկ

-մեղր,մուրաբա, տորթեր, շերտավոր խմորեղեն
-շոկոլադ, պաղպաղակ, քաղցր մրգային և գազավորված ըմպելիքներ
-մայոնեզ, մարգարին, պատրաստի սոուզներ
-բարձր յուղայունություն ունեցող կաթ, պանիր, սերուցք
-յուղոտ երշիկներ, յուղոտ մսամթերք, ինչպես նաև զերծ մնալ արագ սննդի կետերում առաջարկվող բարձր յուղայնությամբ սննդից
-ձկան և տավարի պահածոներ
-ալկոհոլ

                                                     ՉԱՓԱՎՈՐ  ՔԱՆԱԿՈՒԹՅԱՄԲ ԿԱՐԵԼԻ Է ՕԳՏԱԳՈՐԾԵԼ՝
-միջին յուղայնությամբ կաթնամթերք՝ կաթ, պանիր, հավկիթ
-ցորենի հաց
-ձավարեղեն, կոշտ ցորենից պատրաստված մակարոնեղեն,
-կարտոֆիլ, հատիկավոր լոբի, եգիպտացորեն, մրգեր
  –անյուղ միս, ձուկ, հավի միս, հնդկահավի  միս՝ առանց կաշվի

ԱՆՍԱՀՄԱՆԱՓԱԿ
   ՔԱՆԱԿՈՒԹՅԱՄԲ ԿԱՐԵԼԻ Է ՕԳՏԱԳՈՐԾԵԼ՝
-Հազարի տերևներ
-թարմ կանաչեղեն
-կաղամբ, դդմիկ
-սմբուկ,բազուկ,
-գազար, կանաչ լոբի,
-բոլոր տեսակի թեյերը
-ֆիլտրված ջուր
Ապրեք Առողջ…
Պատրաստեց՝ Լ.Բ.

Leave a Reply

x Close

Like Us On Facebook