Խնձորի քացախ
Խնձորի քացախի պատրաստման եղանակը`- լավ հասած խնձորները լավ լվացեք, մանրկտրատեք և շարեք էմալապատ տարայի մեջ, ավելացրեք շաքարավազ` 1 կգ քաղցրտեսակի խնձորի վրա` 50 գրամ շաքարավազ: Ոչշատ քաղցր 1 կգխնձորի դեպքում` 100 գրամշաքար: Վրան լցրեքմինչեւ 70 C ջերմաստիճանի տաքության եռացրած ջուր, որպեսզիխնձորից 3-4 սմ բարձրլինի` ծածկի: Կաթսանդրեք տաք տեղում, բայց ոչ արևի տակ: Օրը 2 անգամ խառնեքայն, որպեսզի չչորանավերին շերտը: 2 շաբաթհետո քամեք հյութըմի քանի տակծալված թանզիֆով, լցրեքապակե մեծ տարաների մեջ` քացախեցնելու համար: 2 շաբաթ պահեք, և քացախը պատրաստէ: Նստվածքով հանդերձ՝ լցրեք շշերի մեջև պահեքմութ, սենյակային ջերմաստիճանի պայմաններում: