ԿԱՎԻ ՕԳՏԱԿԱՐ ՀԱՏԿԱՆԻՇՆԵՐԸ
Բնության մեջ գոյություն ունեն տարբեր երանգի կավեր,որոնք իրենց գունավորումը ստացել են այն խառնուրդներից, որոնք բնորոշ են տվյալ կավի հանքավայրին և ունեն տարբեր հատկություններ :Կավը օգտագործվում է դիմակների պատրաստման,մարմնի խնամքի համար նախատեսված բազմատեսակ միջոցների մեջ: Կավը խթանում է մարսողական տրակտի լորձաթաղանթի աշխատանքը և կանոնակարգում է աղիների ֆունկցիան, կավաջրի ընդունումն օգնում է աղեստամոքսային տրակտի հիվանդությունների բուժմանը: Խորհուրդ է տրվում խմել կավի լուծույթ պոդագրայի, աթերոսկլերոզի, շաքարախտի, մաշկային հիվանդությունների, արյան, լյարդի, լեղապարկի եւ երիկամների հիվանդությունների դեպքում: Սակավարյունության դեպքում խորհուրդ է տրվում օգտագործել կավաջուր:Խմելու համար կավի փոշու անհրաժեշտ քանակությունը լուծել ջրի մեջ, խմել ուտելուց առաջ:
Օստեոխոնդրոզի դեպքում–1 ճ/գ ալոեի հյութը, 1թ/գ կիտրոնի հյութը, 2 թեյի բաժակ գոլ ջրի մեջ խառնել, վրան ավելացնել կավը, այնքան, որ ոչ շատ թանձր զանգված ստացվի: Կտորը թրջել ստացված զանգվածի մեջ և դնել թրջոց գոտկատեղի հատվածում:Գործողությունը կատարել շաբաթը 2-3 անգամ: Շատ օգտակար է կավ պարունակող լվացող միջոցների օգտագործումը:
Սպիտակ կավ- նեղացնում է մաշկի ծակոտիներն ու վերացնում ճարպոտ փայլը, սպիտակ կավի գործածումը նպատակահարմար է յուղոտ մաշկի դեպքում։
Երկնագույն կավ– օգնում է ազատվել կնճիռներից։
Մոխրագույն կավ- ունի խոնավեցնող հատկություն:
Կարմիր կավ- վերացնում է մաշկի գրգռվածությունը: