Thursday, April 25, 2024
ՀիվանդություններՆորություններ

Հազ

 
Հազը (լատ. tussis), դա անսպասելի ի հայտ եկող և հաճախ կրկնվող ռեֆլեքս է, որն ուղղված է շնչուղիները օտար մասնիկներից մաքրմանը։ Հազը առաջանում է ի պատասխան շնչուղիների (ըմպան, կոկորդ, շնչափող, բրոնխներ) լորձաթաղանթի (հատկապես շնչափողի երկատման, բրոնխների ճյուղավորումների շրջանում), ինչպես նաև պլևրալ թերթիկներում տեղակայված հազային ընկալիչների դրդման հետևանքով։ Գիտական բժշկության մեջ ներկայումս օգտագործում են բույսեր, որոնց օգնությամբ հնարավոր է բուժել բազմաթիվ հիվանդություններ, այդ թվում և հազը: Ստորև ներկայացնենք  հազը բուժելու բնական միջոցներ`
Անանուխօգտագործում են թեյի ձևով:

Բազուկուտել խաշած տերևները

Բողկ(արյուն թքող հազի դեպքում)- ա. Խմել հյութը: Խորհուրդ չի տրվում օգտագորել խոց ունեցողներին, ստամոքսաբորբի, հաստ և բարակ աղիքների բորբոքումներիդեպքում: բ. Խորոված տաք բողկը ուտել մեղրի հետ: գ. Խորոված բողկը աղալ և խառնել մեղրի հետ: ՈՒտել առավոտյան ևերեկոյան 1-ական գդալ: Օգտագործել 3 օր:
 
Եզանլեզու-130գ չորացրած տերեների վրա լցնել 1 բաժակ տաք ջուր: Թողնել 2 ժամ, խմել: 1 օրվա չափաբաժինն է:
ԽնձորենիԽնձորն ուտել խորոված վիճակում:
ԹզենիՉորացրած պտուղները եփել կաթով և ուտել:
Ծիրանենի-20-30գ սերմերի վրա լցնել եռացրած ջուր, պատրաստել սոսնձանման մածուկ և ուտել:
ՄանուշակՕգտագորել տերևների թուրմը:
 
Սերկևիլսերմերից պարտաստել թեյև խմել:
 
Սխտորա. Սխտորը խորովել: Պճեղը թաթախել մեղրի մեջ և ուտել:բ.Սխտորը եփել և ուտել մեղրի հետ
 
ՈՒրցՕգտագործում են թեյի տեսքով:
Ապրեք առողջ…
Պատրաստեց` Լ.Բ

Leave a Reply

x Close

Like Us On Facebook