Wednesday, April 24, 2024
ՆորություններԱռողջ ապրելակերպ

Հավի միսը՝ կծու մարինադում

Բաղադրիչներ՝

Աղ- 2 թեյի գդալ

Տոմատի մածուկ- 2 ճաշի գդալ

Աջիկա- 0,5 թեյի գդալ

Սև պղպեղ՝ ըստ ճաշակի

Սխտորի փոշի- 0,5 թեյի գդալ

Պապրիկա- 0,5 թեյի գդալ

Ալյուր- 1 բաժակ

Խնկունի- 15 գ

Ձեթ՝ ըստ ճաշակի

Սխտոր- 1 պճեղ

Պատրաստման եղանակը

Մարինացնելու համար անհրաժեշտ է՝

1 թեյի գդալ աղը լցնել տարայի մեջ, ավելացնել տոմատի մածուկ և մանր կտրատած սխտոր։ Ստացված զանգվածը լավ խառնել։

Հավի ազդրերից հեռացրեք մաշկն ու ոսկորները և լվացեք հոսող ջրի տակ, ապա չորացրեք։

Միսը լցրեք տոմատի մածուկից ստացված զանգվածի մեջ (այն պետք է ամբողջությամբ ծածկի մսի շերտը), վրան դնել խնկունու մեկ ճյուղ:

Տարան փակեք և 1-2 ժամով դրեք սառնարանում։

Պատրաստել ալյուրով զանգված

Ալյուրին ավելացրեք պապրիկան, սխտորի փոշին, աղացած պղպեղը, աղը և աջիկան ու լավ խառնեք։

Հավի ազդրերը հանել մարինադից, դնել ցանցի վրա, որպեսզի ավելորդ հեղուկը դուրս գա։ Այնուհետև անհրաժեշտ է այն տարբեր կողմերից լավ թաթախել ալյուրի խառնուրդի մեջ։

Տապակի մեջ ձեթ լցրեք, և հավի ազդրերը տապակեք։ Պետք է տապակել թույլ կրակի վրա և առանց կափարիչի, որպեսզի խրթխրթան լինեն։

Նյութը ՝168․ամ

Կարող եք նաև դիտել  ՝

Leave a Reply

x Close

Like Us On Facebook