Որոնք են սոյայի օգտակար հատկանիշները
Էլ ինչ ասիական խոհանոց առանց սոյայի: http://Dragon Garden ներկայացնում է , թե որոնք ենք սոյայի օգտակար հատկանիշները:
Սոյան յուրահատուկ սննդատեսակ է , որն իր մեջ պարունակում է մեծ քանակությամբ օմեգա-3 ճարպաթթուներ, B վիտամին, ցինկ, երկաթ, կիսաչհագեցած ճարպեր, բջջանյութեր, ֆիտոքիմիկատներ եւ հակաօքսիդանտներ։
Բացի այդ սոյայի կարևորագույն հատկանիշներից է այն, որ բույսի պտուղներից ստացված սպիտակուցը կենդականական ծագում ունեցող սպիտակուցներին փոխարինելու է գալիս՝ բուսակերների շրջանում:
Սոյան պարբերաբար օգտագործելու դեպքում կարելի է զերծ մնալ մի շարք հիվանդություններից, ինչպիսիք են՝ ճարպակալությունը, օսթեոպորոզը և ալերգիան։ Ի վերջո, սոյան կանխարգելում է դարի 2 ամենատարածված հիվանդությունները՝ սրտանոթային հիվանդությունները եւ քաղցկեղը: