Չինական խոհանոցի օգտակար հատկությունները
Չինական խոհանոցը մեծ ճանաչում է վայելում իր բազմազանության և համային երանգների շնորհիվ , ինչպես նաև չինական խոհանոցի բաղադրիչների օգտակար հատկություններով: Ձեզ ենք ներկայացնում դրանցից մի քանիսը.
- Չինական խոհանոցի գլխավոր բաղադրիչներից մեկը բրինձն է: Այն հարուստ է ածխաջրերով և հանքանյութերով, ինչպես նաև պարունակում է բազամաթիվ վիտամիններ:
- Բրնձի ալյուրից են պատրաստում չինական խոհանոցի գլխավոր ուտստներից մեկը՝ արիշտան, որը հանքանյութերի մի ամբար է, ինչպես նաև B խմբի գրեթե բոլոր վիտամինները:
- Բացի բրնձից և արիշտայից չինական խոհանոցում մեծ ճանաչում է վայելում նաև սոյան: Սոյայի մեջ կան ավելի շատ սպիտակուցներ և կալցիում քան մսի կամ կաթի, և դրա հետ մեկտեղ նրանում բացակայում է խոլեստերինն ու լակտոզան: Չինական խոհանոցում սոյան օգտագործվում է ամենատարբեր ուտեստներում:
- Օգտակար հատկանիշներից զատ կան նաև մի շարք առանձնահատկություններ, որոնք նույնպես իրենց հերթին յուրօրինակ են դարձնում ասիական այս խոհանոցը:
- Չինացիները պատրաստում են ուտեստները ավանդական բաղադրատոմսերով: Կարելի է ասել առանց իմպրովիզների:
- Նրանք օգտագործում են բազմաթիվ սոուսներ:
- Բոլոր բաղադրիչները շատ մանր են կտրտվում, շնորհիվ ուտեստները պատրաստվում են շատ արագ: