Friday, April 19, 2024
ՆորություններԺամանց

Չինական խոհանոցի օգտակար հատկությունները

Չինական խոհանոցը մեծ ճանաչում է վայելում իր բազմազանության և համային երանգների շնորհիվ , ինչպես նաև չինական խոհանոցի բաղադրիչների օգտակար հատկություններով: Ձեզ ենք ներկայացնում դրանցից մի քանիսը.
  •  Չինական խոհանոցի գլխավոր բաղադրիչներից մեկը բրինձն է: Այն հարուստ է ածխաջրերով և հանքանյութերով, ինչպես նաև պարունակում է բազամաթիվ վիտամիններ:
  • Բրնձի ալյուրից են պատրաստում չինական խոհանոցի գլխավոր ուտստներից մեկը՝ արիշտան, որը հանքանյութերի մի ամբար է, ինչպես նաև B խմբի գրեթե բոլոր վիտամինները:
  • Բացի բրնձից և արիշտայից չինական խոհանոցում մեծ ճանաչում է վայելում նաև սոյան: Սոյայի մեջ կան ավելի շատ սպիտակուցներ և կալցիում քան մսի կամ կաթի, և դրա հետ մեկտեղ նրանում բացակայում է խոլեստերինն ու լակտոզան: Չինական խոհանոցում սոյան օգտագործվում է ամենատարբեր ուտեստներում:
  • Օգտակար հատկանիշներից զատ կան նաև մի շարք առանձնահատկություններ, որոնք նույնպես իրենց հերթին յուրօրինակ են դարձնում ասիական այս խոհանոցը:
  • Չինացիները պատրաստում են ուտեստները ավանդական բաղադրատոմսերով: Կարելի է ասել առանց իմպրովիզների:
  • Նրանք օգտագործում են բազմաթիվ սոուսներ:
  • Բոլոր բաղադրիչները շատ մանր են կտրտվում, շնորհիվ ուտեստները պատրաստվում են շատ արագ:

http://Dragon Garden

Leave a Reply

x Close

Like Us On Facebook