Friday, March 29, 2024
ՆորություններԱռողջ Բաղադրատոմս

Չինական ոճով բրինձ. Հեշտ բաղադրատոմս որը ձեզ դուր կգա

Մտածում եք, թե ինչ պատրաստել ճաշի կամ ընթրիքի համար: Չինական ոճով հավի բրինձը ամբողջական ուտեստ է, որը հավելումներ չի պահանջում, և ոչ միայն կողմնակի ճաշատեսակ: Դրա պատրաստումը կտևի ոչ ավելի, քան մեկ ժամ, իսկ համն անկասկած կուրախացնի ձեզ և ձեր սիրելիներին։

Բրինձը կարող է լինել ոչ միայն կողմնակի ճաշատեսակ, այլ նաև լիարժեք ուտեստի հիմք, որը դիվերսիֆիկացնում է ձեր ամենօրյա ճաշացանկը: Այնուամենայնիվ, չինական ոճով հյուրասիրություն պատրաստելը շատ ավելի դժվար է, քան պարզապես բրինձը եռացնելը, բայց արդյունքն անպայման կուրախացնի ձեզ և ձեր սիրելիներին:

Ձեզ անհրաժեշտ է միայն համալրել բաղադրիչների լայն տեսականի, վոկ և մեկ ժամ ժամանակ այս գայթակղիչ ասիական ուտեստը պատրաստելու և եփելու համար:

Վոկը տարբերվում է սովորական եվրոպական թավայից։ Չինաստանում ընդունված է մթերքը մշակել հնարավորինս արագ, բայց առավելագույն ջերմաստիճանում, ինչը թույլ է տալիս պահպանել բաղադրիչների հիմնական հատկությունները և հասնել ցանկալի համին։

Ուստի չինական ուտեստներ պատրաստելու համար արժե զինվել համապատասխան պարագաներով։ Վոկը թույլ է տալիս հավատարիմ մնալ տապակի տեխնիկային, այսինքն՝ արագ տապակել կերակուրները տաք յուղի մեջ՝ անընդհատ խառնելով:

Նաև չինական խոհանոցը պահանջում է զգույշ ժամանակացույց, որպեսզի բոլոր բաղադրիչները ավելացվեն ճիշտ ժամանակին և չեփվեն:

Սկսնակների համար սկսնակները կարող են հեշտացնել հավով և ձվով տապակած բրինձը փուլերով, օգտագործելով առանձին ձվի թավայով չինական ոճով հավի բրինձ պատրաստելու համար, այլ ոչ թե բրնձով թրմված ձվածեղ:

Բաղադրիչները պատրաստելու համար հատկացրեք 10 րոպե, եփելու համար կես ժամ, իսկ բրինձը եփելու համար ավելացրեք 20 րոպե։ Ավելի լավ է այն նախապես եփել, քանի որ տաք բրինձը կկպչի թավայի վրա՝ անհանգստացնելով ձեզ։ Այն ավելի արագ կսառչի, եթե հավասարաչափ տարածվի թավայի վրա։

Հիշեք, որ դուք կարող եք ավելացնել բաղադրիչների քանակը՝ պահպանելով համամասնությունները, եթե ցանկանում եք հյուրասիրություն պատրաստել մեկից ավելի երեկոների համար կամ ավելի մեծ ընկերության համար:

Չինական ոճի հավի բրինձի չորս չափաբաժինների համար ձեզ հարկավոր է.

600 գ սառը եփած բրինձ

300 գ հավի ազդրի ֆիլե (կտրված փոքր կտորներով)

4 մեծ ձու

3 ½ ճաշի գդալ գետնանուշի յուղ՝ տապակելու համար

2 թեյի գդալ քնջութի յուղ

1 ճաշի գդալ չինական սոուս կամ չիլի լոբի մածուկ

300 գ շագանակի սունկ (թակած)

175 գ սավոյա կամ սպիտակ կաղամբ (կոշտ միջուկը հանված է, բարակ կտրատած)

4 կանաչ սոխ (կտրատած)

3 հատ սոխ  (կտրատած)

4 մեխակ սխտոր (մանր կտրատած)

3 սմ կտոր կոճապղպեղի արմատ (մաքրված և քերած)

5 ճաշի գդալ Shaoxing գինի կամ չոր շերի (ըստ ցանկության)

Սոյայի սոուս և չիլի յուղ կամ չիլի սոուս մատուցելու համար (ըստ ցանկության)

Պետք է սկսել ամանները տաքացնելով բարձր ջերմաստիճանով և միացնելով գլխարկը։ Վոկում տապակելու համար տաքացրեք 1 ճաշի գդալ ձեթ։

Երբ շատ տաքանա, ավելացնել սունկը և արագ տապակել, մինչև կարմրեն։ Հետո համեմեք դրանք: Սնկերը ջուր կթողնեն, այնպես որ համոզվեք, որ այն գոլորշիացել է, նախքան կաթսան կրակից հեռացնելը և դրանք ամանի մեջ տեղափոխելը:

Նույն վոկում տաքացրեք 1,5 ճաշի գդալ տապակած յուղ և ավելացրեք մանր կտրատած սոխը, սխտորը, կաղամբը, սպիտակ կանաչ սոխը և կոճապղպեղը։ Խառնելու ընթացքում դրանք մեկ րոպե տապակել բարձր ջերմության վրա, ապա ավելացնել մանր կտրատած հավը։

Այն պետք է հավասարապես կարմրի և ներսից տապակվի։ Հավի միսը համեմել ըստ ճաշակի և 2 րոպե տապակել: Այնուհետև վոկին ավելացրեք բաք-չոյ և եփեք զանգվածը ևս մեկ րոպե։ Այնուհետև վոկի ամբողջ պարունակությունը ավելացրեք արդեն պատրաստված սնկով ամանի մեջ։

Վերցրեք նոր աման և ձվերը խառնեք աղի և քնջութի յուղի մեջ։ Մնացած ձեթի կեսը տաքացրեք նոր տապակի մեջ և ձվածեղի պես եփեք ձվերը՝ թեքելով տապակը և եփած ձուն հրելով ձեզնից, որպեսզի հում ձուն հոսի տաք կաթսայի մեջ:

Այժմ լցնել մնացած գետնանուշ կարագը վոկի մեջ և տաքացնել մինչև շատ տաքանա: Դրան ավելացրեք բրինձը և տապակեք 3 րոպե կամ մինչև շագանակագույն տեսնեք և զգաք տապակած բրնձի հոտը: Համեմեք այն, այնուհետև առանձին ամանի մեջ կրկին ավելացրեք եփած բաղադրիչները, ինչպես նաև ձուն և չիլիի մածուկը:

Եթե ցանկանում եք, ճաշատեսակին ավելացրեք Shaoxing գինի կամ չոր խերրի և խառնեք խառնուրդը: Ծառայել չինական ոճով հավի բրինձ, կանաչ սոխի շերտերով կամ այլ հարմար կանաչիով: Սեղանի վրա դրեք նաև սոյայի սոուս, չիլի յուղ կամ չիլի սոուս ձեր ընտրությամբ:

armnice.ru

Leave a Reply

x Close

Like Us On Facebook