Ստամոքսի խոց…

Ստամոքսի խոց- քրոնիկ հիվանդություն է,հիմնականում առաջանում է սնվելու սխալ ռեժիմի պատճառով: Այստեղ իրենց դերը ունեն նաև չոր սնունդը, ստամոքսի թթվայնությունը  բարձրացնող սնունդը: Ստամոքսի և 12 — մատնյա աղու խեցերի առաջացմանն է նպաստւմ նաև HP (Helicobacter pylori)մանրէն: Բնորոշ է քաղցած , ուտելուց 1-1,5ժ հետո ցավերը, որոնք ծակող բնույթի են և կարող են ճառագայթվել դեպի ուսագոտի, թիակի շրջան:Այս հիվանդությունից խուսափելու համար պետք է՝
1. Սնվել քիչ քանակով, բայց հաճախ, օրվա ընթացքում 4-5 անգամ,
2. Չօգտագործել  շատ տաք կամ շատ սառը սնունդ,
3. Սնվել ռեժիմով,
4. Չծխել

Չպետք է չարաշահել (չօգտագործել)
1. Ճարպոտ միս
2.Ալկոհոլ
3. Կծու, թթու ուտելիքներ
4. Երշիկ, ապխտած միս
5. Սև հաց և այլն…

Ապրեք Առողջ…
Պատրաստեց Բ.Գ.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

x Close

Like Us On Facebook