Пятница, 29 марта, 2024
НовостиЗдоровый образ жизни

Ինչու չի կարելի ուտել Չիպս??

Չիպս- այն ածխաջրերի և ճարպի, աղի, գույնանյութերի և այլնի խառնուրդ է: Կալորիականությունը շատ բարձր է՝ 100գ պարուանկում է 540 կկալ, իսկ սա երեխայի օրական չափաբաժնի կեսն է: Ահա թե ինչու չիպսերը բերում են ճարպակալման: Նրանք շատ աղի են, որն էլ կարող է բազմաթիվ խնդիրների պատճառ լինել, ինչպիսիք են՝ ոսկորների նորմալ աճի խանգարում,ոտքերի այտուցվածություն… Հիպերտոնիկներին (ովքեր ունեն բարձր զ/ե ճնշում) հակացուցված  է: Ճարպը նույնպես վտանգավոր է առողջության  համար, քանի որ ունի կանցերոգեն հատկություն, այսինքն քաղցկեղի առաջացման պատճառ կարող է  հանդիսանալ: Չիպսում առկա  ճարպերը նման են օրինակ մարգարինի ճարպին,որոնք բերում են խոլեստերինի քանիակի բարձրացմանը արյան մեջ և բարձրացնում են աթերոսկլերոզի, ինսուլտի, ինֆարկտի հավանականությունը երիտասարդ տարիքում: Նախկինում այս հիվանդությունները համարվում էին մեծահասակների հիվանդություն:  Վիտամիններ չիպսերում ընդհանրապես չկան: Որոշ երկրներում արգելված է դպրոցների ճաշարաններում վաճառել չիպս:

Ապրեք Առողջ…
                                                                                                                    Պատրաստեց՝ Բ.Գ.

Добавить комментарий

x Close

Like Us On Facebook