ՍՏԱՄՈՔՍԱՀՅՈՒԹԻ ԲԱՐՁՐ ԹԹՎԱՅՆՈՒԹՅՈՒՆ
Ստամոքսահյութի բարձր թթվայնության ժամանակ խորհութդ է տրվում օգտագործել`
Թթվիճի 1 ճաշի գդալ փոշիացրած տերևները և արմատները լցնել 2 բաժակ եռման ջրի մեջ և թրմել 6-8 ժամ :Սա օրվա չափաբաժինն է,քամել, խմել օրվա ընթացքում:
Կարմիր կարտոֆիլը լվանալ, անցկացնել քերիչով, քամել: Ստացված հյութը խմել օրական 3 անգամ,քաղցած վիճակում`ուտելուց և քնելուց կես ժամ առաջ:
Հազարատերևուկ սովորական-2 ճաշի գդալ փոշիացրած հումքի վրա լցնել 1 բաժակ եռացրած ջուր:1ժամ թրմելուց հետո քամել, մաս-մաս խմել օրվա ընթացքում:
Լորենու ծաղիկը,վուշի սերմը , բիանի-մատատուկ-Солодка- արմատները, խնկեղեգի կոճղարմատը,դաղձի տերևները,հոռոմ- սամիթի պտուղները` 20 ական գրամ փոշիացնել,խառնել միմյանց հետ:1 ճաշի գդալ բուսահումքի վրա լցնել 1 բաժակ եռացրած ջուր,թրմել,թողնել սառչի,քամել: Թուրմը պետք է խմել օրը 2 բաժակ:
մատատուկ- Солодка