Սննդային հավելումներ.վտանգավո՞ր են:Իսկ ինչպե՞ս ճիշտ մթերք ընտրել:
Սննդային հավելումների օգտագործումը,մի մասն է կազմում ժամանակակից սննդաարդյունաբերության մեջ:Հաճախ,գնումներ կատարելիս փաթեփավորման վրա նկատած կլինենք նշումներ` E300,E155…:Սակայն կարևորություն չենք տալիս դրանց,այնինչ՝ պետք է և շատ կարևոր մեր իսկ առողջության և կյանքի որակի համար:
Իսկ ինչի՞ համար են դրանք օգտագոծում
- համային որակները բարելավելու,
- ապահովելու մթերքի պահպանման համար ավելի մեծ ժամկետ,
- մթերքի արտաքին տեսքը լավացնելու համար:
Իհարկե,հնչում է տպավորիչ:ԲԱՅՑ միթ՞ե դա չի վնասի մեր առողջությանը:
Սսորև բերված աղյուսակում կարող եք ծանոթանալ E խմբի սննդային հավելումների այն ենթատեսակներին,որոնք վտանգավոր են,արգելված են,կամ ունեն կանցեռոգեն/ուռուցքածին ազդեցություն:
Կարող եք այս ցուցակը պահել Ձեզ մոտ և գնումներ կատարելիս ուղղորդվել սրանով:
Իսկ ի՞նչ վնաս են հասցնում սննդային հավելումները մեր օրգանիզմին
Մաշկի հիվանդություններ,
Ազդում են արյան մեջ խոլեստերինի քանակության վրա,
Հակացուցված են ասթմայով հիվանդներին,
Ազդում են լյարդի և երիկամների վրա,
Բերում են մարսողության խանգարման,
Աղիների գործունեության խանգարման,
Ազդում է ռեպրոդուկտիվ ֆունկցիայի վրա,
Պտղի զարգացման վրա…և այլն
իհարկե այս ցուցակը կարելի է ավելի մանրամասն շարունակել:
Իսկ նկարում կարող եք ծանոթանալ,թե E խմբի հավելումների կոնկրետ որ տարատեսակներն են ազդում յուրաքանչյուր օրգան-համակարգի վրա:
Եղե՛ք ուշադիր և սնվե՛ք առողջ…
Պատրաստեց՝ Հ. Մ.