Ի՞նչ է պետք իմանալ վիտամինների մասին
A- գազար, ցիտրուսային մրգեր, կարագ, պանիր, ձու։
D-կաթ, ձու, ձողաձկան լյարդ, յուղոտ ձուկ։
E-եգիպտացորեն, արևածաղկի, ձիթապտղի ձեթ, սիսեռ:
K-կանաչ տերևավոր բանջարեղեն, սպանախ, բրյուսելյան կաղամբ, սպիտակ կաղամբ և ծաղկակաղամբ, ձավարեղեն:
Β1-խոզի միս, վարսակ, ընկույզ (պնդուկ)։
Β2-ցորենի թեփ, սոյայի հատիկներ, բրոկկոլի, լյարդ, ձվի դեղնուց, պանիր։
PP-կանաչ բանջարեղեն, ընկույզ, ձավարեղեն, խմորիչ, միս, ներառյալ հավի միս, լյարդ, ձուկ, կաթ, պանիր:
B5-խմորիչ, սունկ, բրինձ, լյարդ, մսեղեն։
B6-կանաչ տերևավոր բանջարեղեն, միս, լյարդ, ձուկ, կաթ, ձու։
B9-ընկույզ, կանաչ տերևավոր բանջարեղեն, լոբի, բանան, նարինջ, ձու, մսեղեն։
Β12-խմորիչ, ջրիմուռ, լյարդ, խավիար, ձու, պանիր, կաթ, կաթնաշոռ, միս, ձուկ։
Եղեք առողջ։