Saturday, May 4, 2024
ՆորություններԱռողջ Բաղադրատոմս

Նարնջով տոնական պիրոգ, որը կզարդարի ձեր ամանորյա սեղանը

Բաղադրիչներ

1. Նարինջ – 380 գ
2. Ձիթապտղի յուղ – 150 մլ
3. Կաթ (3,5%) – 150 մլ
4. Նուշ – 150 գ
5. Ալյուր – 300 գ
6. Շաքարավազ – 300 գ
7. Ձու – 5 հատ
8. Փխրեցուցիչ – 10 գ

Պատրաստման եղանակը

1. Ջեռոցը տաքացնել 180 աստիճան:

2. Ձվերը հարել շաքարավազի հետ, մինչև խիտ փրփուր ձևավորվի:

3. Նարինջն ամբողջությամբ հարել բլենդերով: Ավելացնել ձիթայուղը և կաթը:

4. Ձվային զանգվածը խառնել նարնջի հետ:

5. Ընկույզը, մաղած ալյուրը և փխրեցուցիչը խառնել:

6. Թխելու համար նախատեսված կաղապարը պատել ձիթապտղի յուղով: Ալյուր և աղացած ընկույզ շաղ տալ:

7. Խմորը լցնել կաղապարի մեջ և 40-50 րոպեով դնել նախապես 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցը։

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Leave a Reply

x Close

Like Us On Facebook