Նարնջով տոնական պիրոգ, որը կզարդարի ձեր ամանորյա սեղանը
Բաղադրիչներ
1. Նարինջ – 380 գ
2. Ձիթապտղի յուղ – 150 մլ
3. Կաթ (3,5%) – 150 մլ
4. Նուշ – 150 գ
5. Ալյուր – 300 գ
6. Շաքարավազ – 300 գ
7. Ձու – 5 հատ
8. Փխրեցուցիչ – 10 գ
Պատրաստման եղանակը
1. Ջեռոցը տաքացնել 180 աստիճան:
2. Ձվերը հարել շաքարավազի հետ, մինչև խիտ փրփուր ձևավորվի:
3. Նարինջն ամբողջությամբ հարել բլենդերով: Ավելացնել ձիթայուղը և կաթը:
4. Ձվային զանգվածը խառնել նարնջի հետ:
5. Ընկույզը, մաղած ալյուրը և փխրեցուցիչը խառնել:
6. Թխելու համար նախատեսված կաղապարը պատել ձիթապտղի յուղով: Ալյուր և աղացած ընկույզ շաղ տալ:
7. Խմորը լցնել կաղապարի մեջ և 40-50 րոպեով դնել նախապես 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցը։
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը