Ի՞նչ վտանգներ է պարունակում ծովամթերքների օգտագործումը
Կան ձկների տեսակներ, որոնցում, մեծ հավանականուրյամբ, պահպանվում են ջրիմուռներում պարունակվող թունավոր միացությունները՝ դրանք ուտելուց հետո: Դրանք կարող են նպաստել ուռուցքների զարգացմանը, որոնք կապված են աղեստամոքսային որոշ բարդությունների հետ, ինչպիսին է քաղցկեղը:
Ինչպես MedicForum պորտալին պատմել է ընտանեկան բժիշկ Տատյանա Զախարովան, երբեմն ծովամթերքները կարող են խեցեմորթներով լուծային թունավորման տոքսիններ կուտակել, ինչը վկայում է աղեստամոքսային տրակտի հիվանդության մասին։
Խեցգետնակերպեր օգտագործելուց հետո թույնը մնում է։
30 րոպեից մինչեւ մի քանի ժամվա ընթացքում խեցեմորթ ուտելուց հետո մարդը կարող է սկսել տառապել լուծից, սրտխառնոցից, փսխումից եւ որովայնի ցավից։ Օրգանիզմի վերականգնման համար կարող է երեք օր պահանջվել:
Սննդաբանն ընդգծել է, որ խեցեմորթներից լուծային թունավորման տոքսինները կարող են մեծացնել կոլոռեկտալ քաղցկեղի առաջացման վտանգը։
Այնուհետեւ մասնագետը թվարկել է ծովամթերքների տեսակները, որոնց օգտագործումը կարող է առաջացնել լուծային թունավորման տոքսիններ։ Դրանք են՝ խեցեմորթները, ծովամթերքները, ոստրեները։