Հղիների համար սննդակարգի ուղեցույց. TempusMed
Միս և թռչնամիս
Ինչ կարող եք ուտել
Տավարի միսը, խոզի միսը և հավի միսը, լավ եփված վիճակում, առանց վարդագույնի հետքի կամ արյան հետքերի; հատկապես զգույշ պետք է լինել թռչնամսի, խոզի մսի, նրբերշիկների և բուրգերների օգտագործման ժամանակ։
Ինչից պետք է զգույշ լինել
Հում ապխտած կամ կիսաապխտած միս, օրինակ՝ սալյամի, պեպպերոնի, չորիզո, պրոշուտտո, պանչետտա (եթե մանրակրկիտ պատրաստված չէ):
Ինչից խուսափել
- հում կամ թերի եփած միս
- լյարդ և լյարդից պատրաստված սննդային արտադրանք
- բոլոր տեսակի պաշտետներ
- որսի միս, ինչպիսիք են սագը, կաքավը կամ փասիանը
Ինչո՞ւ
Մակաբույծներով հիվանդանալու վտանգ կա, եթե ուտում եք հում և թերի եփած միս, որը կարող է վիժման պատճառ դառնալ:
Լյարդը և լյարդը պարունակում են մեծ քանակությամբ վիտամին A,որը կարող է վնասակար լինել պտղի համար:
Որսի միսը կարող է պարունակել փամփուշտի մեջ առկա կապարի մնացորդներ:
Նյութը ՝ Tempus MED Gynaecology
(010) 54 77 80 , (077) 70 00 96
Մանկաբարձ֊գինեկոլոգ՝ Գայանե Պարգևի Սահակյան
Հերթագրման և հարցերի համար կարող եք զանգահարել
ք.Երեւան, Ամիրյան 3_20
Կարևոր @tempus_med_gynaecology կենտրոնը աշխատում է նաև շաբաթ_կիրակի օրերին
Կենտրոնը տրամադրում է լաբարատոր հետազոտությունների համար 10% զեղչ։