Sunday, May 5, 2024
Մանկան ԱնկյունՆորություններ

Հղիների համար սննդակարգի ուղեցույց. TempusMed

Միս և թռչնամիս

Ինչ կարող եք ուտել

Տավարի միսը, խոզի միսը և հավի միսը, լավ եփված վիճակում, առանց վարդագույնի հետքի կամ արյան հետքերի; հատկապես զգույշ պետք է լինել թռչնամսի, խոզի մսի, նրբերշիկների և բուրգերների օգտագործման ժամանակ։

Ինչից պետք է զգույշ լինել

Հում ապխտած կամ կիսաապխտած միս, օրինակ՝ սալյամի, պեպպերոնի,  չորիզո, պրոշուտտո, պանչետտա  (եթե մանրակրկիտ պատրաստված չէ):

Ինչից խուսափել

  • հում կամ թերի եփած միս
  • լյարդ և լյարդից պատրաստված սննդային արտադրանք
  • բոլոր տեսակի պաշտետներ
  • որսի միս, ինչպիսիք են սագը, կաքավը կամ փասիանը

Ինչո՞ւ

Մակաբույծներով հիվանդանալու վտանգ կա, եթե ուտում եք հում և թերի եփած միս, որը կարող է վիժման պատճառ դառնալ:

Լյարդը և լյարդը պարունակում են մեծ քանակությամբ վիտամին A,որը կարող է վնասակար լինել պտղի համար:

Որսի միսը կարող է պարունակել փամփուշտի մեջ առկա կապարի մնացորդներ:

Նյութը ՝ Tempus MED Gynaecology

☎️ (010) 54 77 80 , (077) 70 00 96

Մանկաբարձ֊գինեկոլոգ՝ Գայանե Պարգևի Սահակյան

📝Հերթագրման և հարցերի համար կարող եք զանգահարել

📍 ք.Երեւան, Ամիրյան 3_20

📍Կարևոր @tempus_med_gynaecology կենտրոնը աշխատում է նաև շաբաթ_կիրակի օրերին☺️

✅️🩸Կենտրոնը տրամադրում է լաբարատոր հետազոտությունների համար 10% զեղչ։

x Close

Like Us On Facebook